Celeste

570 Kč

Pronikavá kyselost, květinové, delikátní, svěží aroma. Jahodovo-bezová šťáva. Labrusco di Sorbara je nejjemnější odrůda z rodiny Lambrusco s nejvyšší kyselostí. Toto víno je nejlepší odstřelit do vody, aby bylo ještě jemnější. Je to jednoduché, na den ho postavte hlavou dolů do přiloženého kartonového válce, předtím můžete jemně zakroužit tak, aby se uvolnily kaly ze dna a spadly dolů k zátce. Napusťte si dřez plný vody. Láhev do něj ponořte zátkou dolů. Otevřete láhev pod vodou a ihned vytáhněte z vody ven. Zní to složitě, ale je to opravdu jednoduché.

Kategorie: Frizzante růžové

vinařství Angol d'Amig
typ růžové perlivé
region Emilia-Romagna
objem 0.75 l
% alk. 11
místo Vaciglio, Modena
odrůda Lambrusco di Sorbara
stáří vinic
vinifikace spontánní kvašení, nefiltrováno, nečiřeno
nerez/sklolaminát, část moštu se při sklizni (září-říjen) zamrazí a přidá se do vykvašeného vína následující duben, potom se víno ihned stáčí do láhví, kde mošt zkvasí a tedy vytvoří alkohol a bubliny
zrání nerez/sklolaminát