Trebbiolo 2021

395 Kč

La Stoppa

Šťavnatá chuť plná třešní s kořenitou notou kůže a pepře, která později přechází do až neuvěřitelné malinovosti. Vyšší kyselost s příjemným středním taninem. Vyšši sladkost (8 g/l - stále se jedná o suché víno, ale spíše na sladším konci této definice) a jemňoulinká bublinka ze začátku. Trebbiolo je mladším sourozencem Macchiony, která je vlajkovou lodí vinařství La Stoppa. Jedná se o směs odrůd Barbera a Bonarda (Croatina), která je typická pro oblast Colli Piacentini, kde se vinařství nachází. Pro toto základní víno se vybírají hrozny z mladších, rovinatých vinic a z více úrodného podloží, které dává ovocnější, šťavnatější vína s nižším alkoholem. Tutti-frutti.

Kategorie: Červená

 

vinařství La Stoppa
typ červené tiché
region Emilia-Romagna
objem 0.75 l
% alk. 12.5
místo Rivergaro, Piacenza
odrůda 60 % Barbera 40 % Bonarda
stáří vinic 7, 15, 40 let
vinifikace spontánní kvašení, filtrováno, nečiřeno
40 dní macerace na slupkách v nerezových a/nebo betonových kádích
zrání půl roku v nerezových a betonových kádích