Denavolo

Vinařství Denavolo se nachází v provincii Piacenza a je vzdálené jen deset kilometrů od vinařství La Stoppa. To není náhoda. Giulio Armani, majitel vinařství, je také hlavním enologem právě Stoppy. Giulio je purista. Základem dobrého vína jsou pro něj zdravé hrozny. To je obecná pravda, která ovšem s jeho perfekcionismem nabývá nových rozměrů. Díky extrémní pěči během celého roku je potom schopný produkovat bezchybná vína, která odráží místní terroir i tradici, a to bez přídavku jakékoli síry, filtrace či kontroly teplot. Jeho vína Catavela, Dinavolino a Dinavolo pochází všechny ze stejného mixu odrůd, ovšem z jiných podloží a jiného staří. Giulio na nich demontruje, jak razantně se mění víno v závislosti na stáří vinice a složení půdy, ze které vzejde. Je přísným zastáncem macerace, jelikož to hodnotné ve víně podle něj pochází ze slupek a není důvod, aby se bílé víno vyrábělo jinak než červené.